Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: 2021 szeptemberének végén kézi szürettel történt az érett fürtök betakarítása. A Pinot Nero és Glera szemeket külön kezelték, a pincébe szálított szőlőt lágyan préselték, majd rozsdamentes acéltartályba töltötték. Az újbor körülbelül harminc napig maradt a "nemes seprőn", mielőtt szűrták és autoklávokban dekantálták a másodlagos erjesztéshez, ahol gondosan kezelték, hogy a legjobban megőrizzék az aromáit. A másodlagos erjesztés során újra, válogatott élesztőkkel oltották be, itt történt meg a buborékok születése. Ezután palackozták és a pincében pihentették pár hétig.
Származás: Az ültetvény Olaszország, északi részén, Trevisoban található. Conegliano és Valdobiadenne DOCG első magánborászata.Treviso város az északkelet-olaszországi Veneto régióban van, s az itt elterülő ültetvények köves, meszes, vörösesbarna földdel rendelkező talajain található található a 40 hektáros Val de Burn Estate birtok, amely 2019-ben a Világörökség része lett.
Fogyasztás: Aperitifként kiváló, de sajtok, quiche-ek, tenger gyümölcsei tál vagy akár egy epres gyümölcssaláta mellé is kitűnő választás. Fogyasszuk rögtön felbontás után, 5 fok körüli hőmérsékleten!