Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Tempranillo szőlőfajtát a Duoro folyó völgyéből szüretelték, kézzel, teljes érettségben. A Crianza borok legalább 24 hónapon keresztül érleltek, ebből legalább 12 hónapot 225 literes használt tölgyfahordóban, a többit pedig a pincészetben palackban töltik.
Származás: Ribere del Duero Spanyolország egyik legismertebb régiója. Nagyon száraz terület, forró nyarakkal és hideg telekkel. Mész és agyagos talaj a fő talajtípusa. A dűlők 750-900 m tengerszint feletti magasságon találhatóak. Itt helyezkedik el Spanyolország egyik legrégebbi, ma is családi tulajdonban lévő pincészete, az 1904-ben alapított Bodegas Navarro Lopes.
Fogyasztás: Nagyszerű kisérője sült báránynak, kacsamellnek, vörös húsoknak, melyben a rozmaring, a vörös bogyós gyümölcsök vezetik az ízharmóniát, de egy sötét csokoládés-rózsaborsos, fanyar ízekkel rendelkező desszert mellé is kiváló választás. Ideális szobahőmérsékleten fogyasztani, de előtte ajánlott szellőztetni.