Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A leszemezett szőlőt rozsdamentes acéltartályokba töltötték az alkoholos erjesztéshez, 26-28 ℃ közötti hőmérséklet-szabályozás mellett. A malolaktikus erjedés befejezése után a bort francia és amerikai tölgyfahordókba töltötték, ahol 13-14 hónapig érlelődött. Ez idő alatt a bort 5-6 havonta átemelték, hogy elősegítsék az érést és a megfelelő érzékszervi fejlődést.
Származás: A Viña Real a pincészet saját birtokán Laguardiában és Rioja Alavesában termesztett szőlőből készül, ahol a falvak lakói szinte teljes egészében a szőlőtermesztésnek szentelik életüket. Errefelé a bortermelésnek mélyen gyökerező, generációról generációra szálló hagyománya van már évszázadok óta.
Fogyasztás: Fogyasztása 16 fokon ajánlott. Párosítson hozzá szaftos hamburgert karamellizált hagymával, sertésbordát füstölt bbq-szósszal vagy lasagnát darált hússal.
Fajta összetétel | 90% Tempranillo, 10% Garnacha & Mazuelo & Graciano |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 13,7% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Rioja |
Vivino pontszám | 3,6 pont |
James Suckling | 93 pont |
Robert Parker | 91 pont |