Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A bor 85%-át 3. használatú hordókban erjesztették, míg a maradék 15%-ot rozsdamentes acéltartályokban. A bor 100%-át 33 hónapig francia tölgyfahordókban érlelték, amelyeknek 64%-a új volt.
Származás: Calitterra, azaz „La Calidad de la Tirra”-ból, a föld minősége szóból származik ezzel utalni szeretnének a pincészet szellemiségére. A Colchagua-völgy közepén találhatóak szőlőültetvényeik mintegy 1000 hektárnyi területen. A szőlőültetvényeket jól védi a Rapel-tó és az Apalta-völgy, Santiago és a Csendes-óceán a határán. A szőlőtőkéket ésszerű magasságban, folyamatos napsütésnek és enyhe szellőnek kitéve termesztik. Ezeknek a körülményeknek köszönhetően az itt termesztett szőlő kiegyensúlyozott, strukturált és testes.
Fogyasztás: A malbec szedres-fűszeres ízvilága remekül passzol étcsokoládés desszertekhez, de ha maradnánk a klasszikus főétel-vörösbor duó mellett, akkor remekül illik egy gazdagon fűszerezett steak vagy bárányborda mellé. Fogyasszuk szobahőmérsékleten, ajánlott a bort szellőzteteni fogyasztás előtt pár órát.