Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szedték és válogatták. A feldolgozás után az erjesztés kis rozsdamentes acél- és betontartályokban történt, ami lehetővé tette, hogy minden egyes mikroparcellát külön-külön készítsenek el, annak optimális állapotától függően. A bor 18 hónapig érlelődött francia (90%) és amerikai (10%) tölgyfahordóban.
Származás: A szőlőt gondosan, kézzel válogatják a Rioja-i birtokon található legjobb „mikroparcellákról”. Jelentős különbségek vannak a parcellák között, nem annyira a kinézetben, hanem a talajaik adottságaiban. A 2019-es évjáratot kevés csapadék jellemezte, a növény vízhiány miatt laza fürtöket és apró bogyókat eredményezett. Az egész tenyészidőszakban a hőmérsékletek azt tükrözték, hogy a tél nem volt túl hideg, viszont a nyáron a hőhullámok voltak jellemzőek. A szezont végül a szüret során végig kedvező időjárás jellemezte. A minőséget tekintve így egy nagyszerű évjárat kerekedett ki.
Fogyasztás: Jól párosítható grillezett marhabélszínnel vörösboros mártással, párolt sertéslapoccsal sült zöldségekkel, vagy egy kiadós gombás rizottóval.
Fajta összetétel | 86% Tempranillo, 6% Mazuelo, 6% Graciano, 2% Garnacha |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 13,9% |
Ország | Spanyolország |
Régió | Rioja |
Vivino pontszám | 4,3 pont |
James Suckling | 97 pont |
Tim Atkin | 93 pont |