Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A 2019-es évjárat néhány területen a szokásosnál kissé később kezdődött, de ennek ellenére kiváló eredményeket hozott. A tavaszt az időnkénti esőzések jellemezték, amelyek örvendetes módon telítették a talajt, valamint a hűvösebb hőmérséklet, amely lehetővé tette a gyümölcsök egyenletes ütemű érését. A nyár segített a szőlőtőkéknek az érésben és a késői indulásból való felzárkózásban. Az őszi meleg nappalok és hűvös éjszakák lehetővé tették a fokozatos cukorfelhalmozódást és a hosszabb lógási időt, ami a legjobb minőségű gyümölcsöket ígérte, amelyek a kiegyensúlyozott tannin-, cukor- és savtartalomnak köszönhetően szerkezetileg szépek. A szüret a szokásosnál némileg később kezdődött egyes területeken, a gyümölcsöket a csúcson szüretelték, ami kivételes ízvilágot ígér a palackban. A bor végül 22 hónapig 80%-ban új francia tölgyfában érlelődött.
Származás: A jellegzetes Mount Veeder Cabernet Sauvignon bor a Veeder Hills szőlőültetvénykről származik, amely 200-400 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Meredek lejtői és üledékes agyag- és palatalaja korlátozza a gyökerek növekedését, ami a Mount Veederre jellemző kis bogyókat eredményezi, intenzív gyümölcsízzel.
Fogyasztás: Ez a Cabernet kiválóan párosítható az előételek közül a holland Gouda sajthoz, vagy egy húsos Mezze-hez, míg a főételek közül kíválóan párosítható érlelt bélszín steakhez sült krumplival és salátával vagy egy kiadós bárány kebabhoz.
Fajta összetétel | 80% Cabernet Sauvignon, 17% Malbec, 3% Petit Verdot |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 14,4% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 4.3 pont |
James Suckling | 92 pont |
Wine Enthusiast | 94 pont |