Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A hagyományos methode champenoise eljárással készül. A Champagne régió első számú cru szőlőültetvényeiről származó Chardonnay szőlőt finoman préselik, hogy kivonják a levet. Az elsődleges erjedés után a bor egy másodlagos erjedésen megy keresztül a palackban, ahol élesztőt és cukrot adnak hozzá a szénsavasodáshoz. A palackokat a seprőn hosszabb ideig érlelik, összetett ízeket és illatokat fejlesztenek ki, mielőtt kiürítik, dugaszolják és felcímkézik, így finom és elegáns pezsgőt kapnak.
Származás: A házasítás 90%-ban a Premier Cru Mareuil-sur-Ay-i Chardonnay és 10%-ban a Grand Crus Chouilly és Oiry-i Chardonnay keveréke. Mareuil leginkább a Pinot Noir minőségéről híres, de vannak itt kis parcellákon kivételes Chardonnay is.
Fogyasztás: Csodálatosan párosul a félhéjú, frissen reszelt osztrigával, a finom tengeri rizottóval vagy a krémes kecskesajt-körtesalátával, mivel a ropogós savak, az élénk buborékok és a citrusos jegyek kiegészítik a könnyed és frissítő ízeket.
Fajta összetétel | 100% Chardonnay |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Franciaország |
Régió | Champagne |
Vivino pontszám | 4.1 pont |
Robert Parker | 93 pont |
Wine Spectator | 92 pont |