Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Gustavo Bauzá tökéletes, egyedi habzóbort készít a 100%-ban saját dűlőkről származó, az Uco-völgy híres Pinot Noir, Chardonnay és Pinot Meunier szőlőiből. A bor a Méthode Charmat szerint készül, és palackozás előtt tizenkét hónapig érlelik.
Származás: Az argentin Mendoza régió Uco-völgyéből származik. Ezt a területet a magasan fekvő szőlőültetvények jellemzik, amelyek talaja alluviális lerakódásokból és kavicsos, homokos vályogból áll, ami kiváló vízelvezetést biztosít a szőlő számára. Az Uco-völgy éghajlata félszáraz, meleg nappalok és hűvös éjszakák jellemzik, ami lehetővé teszi a szőlő lassú érését és összetett ízek kialakulását, miközben jó savtartalommal rendelkezik, ami ideális feltétel a kiváló minőségű pezsgők előállításához.
Fogyasztás: Jégbe hűtve, a pezsgő remekül illik osztrigához, tenger gyümölcseihez, fehér halhoz és sushihoz, vagy természetesen aperitifként.
Fajta összetétel | 50% Pinot Noir, 45% Chardonnay, 5% Pinot Meunier |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.1 pont |