Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os tartályokban szállították. A fürtöket a borászatban válogatták. Mindkét fajtát külön-külön 225 literes francia tölgyfahordókban készítették. A szőlőt közvetlenül a hordókba bogyózták, és 10-12 Celsius-fokon erjedés előtti macerációt végeztek. Az erjesztés ezt követően 28-30°C-on, válogatott élesztőkkel történt. A teljes macerációs idő 25-30 nap volt. Az erjedés utáni macerációt követően a bort lefejtették, préselték és visszatöltötték francia tölgyfahordókba, ahol malolaktikus erjedés zajlott. A hordókban töltött 6 hónap után a bort a végső keveréshez rozsdamentes acéltartályba töltötték, majd visszatöltötték a tölgyfahordókba, hogy további 18 hónapig érlelődjön.
Származás: Malbec és Cabernet Sauvignon csodálatos háziasítása. Limitált szériában készítve, az Uco-völgy csodálatos terroirjának bemutatására. A Salentein birtok válogatott parcelláinak megkülönböztetett soraiból származó szőlőből készült. Nagy sűrűségű szőlőültetvények (5000 növény/ha), őshonos növényzettel borítva. Fenntartható gazdálkodás. Alluviális eredetű löszös talaj, homokos vályogszerkezettel, a szél által szállított finom lerakódásokkal. Mélysége 30 és 50 cm között mozog, mészkarbonátos kövekkel.
Fogyasztás: Ez a bor számos étel, különösen vörös húsok, kiadós pörköltek és érlelt sajtok tökéletes kísérője. Nagyszerű választás azoknak, akik értékelik a merész és robusztus borokat.
Fajta összetétel | 73% Malbec, 27% Cabernet Sauvignon |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14,5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4,5 pont |
Wine Enthusiast | 93 pont |