Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Lamborghini pezsgők Martinotti-Charmar eljárással készülnek. Az alapborok Pinot Noir és Chardonnay szőlőből készülnek, melyeket kézzel szüretelnek, s kíméletesen préselnek. Ezt követően a kapott mustot acéltartályokban erjesztik, majd házasítják az alapborokat. A cuvée-t ezt követően palackozzák, majd élesztőt és cukrot adnak hozzájuk a második, 12-24 hónapig tartó erjedés elindításához. A palackokat fokozatosan fejjel lefelé fordítják és forgatják, hogy az üledék (seprő) a palack nyakába gyűljön. Az erjesztés után a palackokat degorzsálják, azaz eltávolítják az üledéket, majd egy kis mennyiségű bor és cukor keverékét (dosage) adnak a palackokhoz. Ez az eljárás biztosítja, hogy a Lamborghini V Spumante Brut Pinot Chardonnay pezsgők kiváló minőségűek és egyedi ízvilágúak legyenek.
Származás: A Lamborghini birtok a Trasimeno-tó déli oldala és Panicale gyönyörű középkori falu között fekszik Umbria és Toszkána határán - Cortona és a Chiana-völgy mindössze néhány kilométerre található a birtoktól. A birtokot a 60-as években vásárolta meg Ferruccio Lamborghini, aki ezen a területen utazva beleszeretett a lágy, dombos tájba. A termőterület talaja agyagos és mészköves, ami kiválóan alkalmas a szőlőtermesztéshez, mivel jó vízelvezetést és megfelelő ásványianyag-tartalmat biztosít. Az éghajlat mediterrán, forró nyarakkal és enyhe telekkel, ami ideális a szőlő érleléséhez, mivel a hosszú, meleg szezonban a szőlőszemek tökéletesen beérnek, megőrizve természetes savasságukat és aromáikat.
Fogyasztás: Remekül illik egy tál válogatott sushihoz, vajas homárfarkhoz citromos-vajas mártással, vagy egy frissítő sonkás-dinnyés salátához , mivel élénk buborékai, ropogós savai és finom gyümölcsös jegyei remekül kiegészítik ezen ételek friss, gazdag és enyhén édes ízvilágát. Ideális fogyasztási hőmérsékelte 6-8°C fokon.
Fajta összetétel | 50% Chardonnay, 50% Pinot Bianco |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Olaszország |
Régió | Umbria |