Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Monte Rossa Franciacorta Cabochon Brut olasz pezsgő az 1985-ben megkezdett kutatás eredményeként született meg. Ekkor a Monte Rossa dombon található fajták gondosabb kiválasztása és egy új pezsgőgyártási módszer bevezetése volt a céljuk, melynek során a must első erjesztése barrique hordókban kerül sor. Az eredmények annyira ígéretesek voltak, hogy az így létrejött pezsgő a vállalat egyik védjegye lett.
Származás: A termőterület a d'Iseo-tótól délre elhelyezkedő hegyvoulat Pó-síkság felőli, déli irányban elterülő morénás dombvidékén található, Brescia környékén. Szubalpin terület, tehát 500-1000 méteres magasságban található. A szőlőültetvények a síkság és d'Iseo-tó közötti hőcsere révén kialakuló légáramlatokban gazdag hágók környékén helyezkednek el.
Fogyasztás: Jól illik a különböző tengeri ételekhez, például osztrigához, garnélarákhoz vagy homárhoz, mivel a ropogós savak és a finom buborékok kiegészítik a tenger gyümölcseinek ízét. Emellett sokoldalúsága miatt kellemes kísérője lehet könnyű előételeknek, például bruschettáknak, salátáknak vagy lágy sajtoknak.
Fajta összetétel | 70% Chardonnay, 30% Pinot Nero |
Alkoholfoktartalom | 12.5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Lombardia |
Vivino pontszám | 4.4 pont |