Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt reggel kézzel szedték, kétszer szelektálták, majd kis nyitott tartályokba helyezték erjesztésre (20%-ban teljes fürttel). Minden gyümölcsöt hidegen maceráltak 8-10 °C-on 4-6 napig, majd természetes élesztőkkel erjesztették. A maceráció 12-20 napig tartott. A Las Pizarras Pinot Noir 13 hónapig érlelődött 35%-ban új francia tölgyfahordóban.
Származás: A bor előállításához használt szőlő teljes egészében az Aconcagua Costa birtokról származik, meghatározott parcellákról, ahol metamorf kőzet, különösen pala található. Ezen a hideg éghajlatú helyen a hőmérséklet-különbségek, valamint a talajok és a magasságok egyedisége lehetővé teszi, hogy minden kis parcella a saját ütemében érjen. A hideg Csendes-óceán közelsége és a jó vízelvezetésű, bőséges palás talaj miatt ez a szőlőültetvény kiváló Pinot Noirt eredményez, kivételes összetettséggel, mélységgel, ásványossággal és természetes savassággal.
Fogyasztás: Kiválóan illik sült kacsamellel cseresznyeredukciós szósszal, erdei gombás rizottóval és grillezett, fűszernövényvajas lazaccal, mivel gyümölcsös ízei, illatos fűszerei és selymes textúrája kiegészíti a gazdag, zamatos ételeket.
Fajta összetétel | 100% Pinot Noir |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2017 |
Alkoholfoktartalom | 13% |
Ország | Chile |
Régió | Aconcagua |
Vivino pontszám | 3.9 pont |