Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A minőségi szőlőfürtök lefejtése és préselése után a mustot rozsdamentes acélban erjesztik és macerálják 14-16 napig 28°C és 30°C-on, programozott lefejtéssel és napi átpumpálással. Március-áprilisban az újbor közepes méretű szlavóniai tölgyfahordókba, valamint kétszer és háromszor használt francia tölgyfahordókba kerül. A 12-16 hónapos érlelés után a következik a végső házasítás, majd palackozzák, és legalább 3-6 hónapig üvegben érlelik.
Származás: A szőlőültetvények Castelnuovo Berardengában találhatók, a Chianti Classico borvidék délkeleti részén, Sienától északkeletre. Szinte kizárólag délnyugati fekvésű, szellős lejtőkön terülnek el az ültetvények, 320-420 méteres tengerszint feletti magasságban. A domborzat geológiailag vegyes, míg a magasabb részeken a talaj túlnyomórészt sziklakvarc és mészkő alluviális kavicsokkal keverve, addig a síkabb területeken réteges homokkő és vályog jellemzi a szőlőültetvényeket.
Fogyasztás: Kiváló élményt nyújt grillezett T-bone steak Florentine vagy egy vadgombás rizottó kíséretében.
Fajta összetétel | 100% Sangiovese |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2020 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Olaszország |
Régió | Toscana |
Vivino pontszám | 3,9 pont |