Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A Lamborghini pezsgők Martinotti-Charmar eljárással készülnek. Az alapborok Pinot Noir és Chardonnay szőlőből készülnek, melyeket kézzel szüretelnek, s kíméletesen préselnek. Ezt követően a kapott mustot acéltartályokban erjesztik, majd házasítják az alapborokat. A cuvée-t ezt követően palackozzák, majd élesztőt és cukrot adnak hozzájuk a második, 12-24 hónapig tartó erjedés elindításához. A palackokat fokozatosan fejjel lefelé fordítják és forgatják, hogy az üledék (seprő) a palack nyakába gyűljön. Az erjesztés után a palackokat degorzsálják, azaz eltávolítják az üledéket, majd egy kis mennyiségű bor és cukor keverékét (dosage) adnak a palackokhoz. Ez az eljárás biztosítja, hogy a Lamborghini V Spumante Brut Pinot Chardonnay pezsgők kiváló minőségűek és egyedi ízvilágúak legyenek.
Származás: A Lamborghini birtok a Trasimeno-tó déli oldala és Panicale gyönyörű középkori falu között fekszik Umbria és Toszkána határán - Cortona és a Chiana-völgy mindössze néhány kilométerre található a birtoktól. A birtokot a 60-as években vásárolta meg Ferruccio Lamborghini, aki ezen a területen utazva beleszeretett a lágy, dombos tájba. A termőterület talaja agyagos és mészköves, ami kiválóan alkalmas a szőlőtermesztéshez, mivel jó vízelvezetést és megfelelő ásványianyag-tartalmat biztosít. Az éghajlat mediterrán, forró nyarakkal és enyhe telekkel, ami ideális a szőlő érleléséhez, mivel a hosszú, meleg szezonban a szőlőszemek tökéletesen beérnek, megőrizve természetes savasságukat és aromáikat.
Fogyasztás: Csodálatosan illik a friss, félbevágott osztrigához, a krémes füstölt lazacos szendvicsekhez vagy egy könnyű és fanyar citrusos salátához, mivel ropogós savai, finom buborékai és frissítő citrusos jegyei remekül kiegészítik ezen ételek finom, krémes és pikáns ízvilágát. Ideális fogyasztási hőmérsékelte 6-8°C fokon.
Fajta összetétel | 50% Chardonnay, 50% Pinot Bianco |
Alkoholfoktartalom | 12% |
Ország | Olaszország |
Régió | Umbria |