Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A malolaktikus erjedés után a seprőt több hónapon keresztül naponta keverték, hogy gazdagabbá tegyék a bort. Az egyes tételeket külön borkészítették és érlelték az első évben, hogy az egyes blokkok jellegzetességei kifejlődhessenek, miközben finom fűszeres jegyeket adtak hozzá. Az érlelés második évében a tételeket összevegyítették, hogy az ízek harmonizáljanak, és a CASK 23-ban eggyé váljanak. A bort összességében 21 hónapig érlelték kis méretű új francia tölgyfahordókban. A bort szűrés nélkül palackozták.
Származás: A CASK 23 két szőlőültetvény története, amelyek harmonikus keverékké állnak össze. A 2019-es kínálatban a gyümölcs 52%-a az S.L.V.-ből, 48%-a pedig a FAY dűlőből származik. Az egymás mellett fekvő birtokok egyes blokkjai különálló tulajdonságokkal ruházzák fel a bort. Az S.L.V. és a FAY keleti domboldalak vulkanikus talaján ültetett tőkék adják a CASK 23 szerkezetét, koncentráltságát, fűszeres intenzitását és elegáns tanninjait; a két dűlő középső és alsó részén lévő alluviális talajon termesztett tőkék pedig élénk gyümölcsízeket, rugalmas középső szájpadlást és illatos aromákat adnak a bornak.
Fogyasztás: Élvezze ezt a CASK 23-at porcini párolt rövid bordával, polentával, mézes és calabriai chilis sertéskarajjal, sült almával, vagy szarvasgombás kecskesajtos rizottóval, prosciuttóval, rukkolával és érlelt balzsamecettel.
Fajta összetétel | 100% Cabernet Sauvignon |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2019 |
Alkoholfoktartalom | 15% |
Ország | USA |
Régió | California |
Vivino pontszám | 4.6 pont |
James Suckling | 95 pont |
Robert Parker | 96 pont |
Wine Enthusiast | 95 pont |
Wine Spectator | 95 pont |