Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A kézzel szedett fürtőket gondosan válogatják, majd nagy cement tartályban erjesztik.Ezitán pedig áttöltik pírittatlan francia hordókba, ezekben 20 hónapot tovább érik a bor, majd szűretlenül palackozzák. A pincészet borásza Alberto Antonini nagyon óvatos a tölgy használatával. Más projektjeihez hasonlóan világszerte, a barrique-októl a betonerjesztők és a nagy, pirítatlan tölgyek javára lépett. Ezt azért teszi, hogy az egyes szőlőfajtákról és helyekről tiszta kifejezéseket adjon, valamint elkerülje borai karakterének elfedését.
Származás: Dél-Amerikában, Brazília és Argentína között található Uruguay a latin-amerikai borvilág egyik legfontosabb országa. Elhelyezkedése – Argentínával, Chilével, Dél-Afrikával, Ausztráliával és Új-Zélanddal azonos szélességi fokon – és mérsékelt éghajlata kedvez a szőlőtermesztésnek az egész területén. Az ültetvények termőtalajának alapját lebomlott, töredezett gránit alkotja, amely kiváló vízelvezetéssel és ásványossággal rendelkezik. Ideális ahhoz, hogy komplexitást, energiát és élénkséget biztosítson ennek az ikonikus urugiai bornak. Ehhez hozzájárul az Atlanti-óceán felől érkező szelek hűsítő hatása a szőlőültetvényekre. Ideális ahhoz, hogy komplexitást, energiát és élénkséget biztosítson ennek az ikonikus urugiai bornak.
Fogyasztás: Ideális szobahőmérsékleten fogyasztani, de előtte ajánlott szellőztetni. Nehéz vörös húsok legjobb kísérője.
Fajta összetétel | 40% Tannat, 34% Cabernet Franc, 18% Petit Verdot, 5% Merlot, 3% Marselan |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 13,5% |
Ország | Uruguay |
Régió | Maldonado |
Vivino pontszám | 4,4 pont |
James Suckling | 96 pont |
Wine Enthusiast | 93 pont |
Wine Spectator | 93 pont |