Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A kézzel szüretelt fürtőket gondosan átvállogatják, majd 150 hl-es cement tartályokban erjesztik. Ezután áttöltik 50 hl-es píritatlan francia hordókba, ahol 12 hónapot tölt a bor. A pincészet borásza Alberto Antonini nagyon óvatos a tölgy használatával. Más projektjeihez hasonlóan világszerte, a barrique-októl a betonerjesztők és a nagy, pirítatlan tölgyek javára lépett tovább. Ezt azért teszi, hogy az egyes szőlőfajtákról és helyekről tiszta kifejezéseket adjon, valamint elkerülje borai karakterének elfedését.
Származás: Az uruguayi Bodega Garzón borászat közel van a Punta del Este, a La Barra és a Jaose Ignacio vidékéhez, Uruguay elkápráztató tájakkal tündöklő igazi természeti paradicsomához. Az Atlanti-óceántól tizenegy mérföldre fekvő birtokuk több mint 1000 kis parcella borítja a domboldalakat. Elhelyezkedése – Argentínával, Chilével, Dél-Afrikával, Ausztráliával és Új-Zélanddal azonos szélességi fokon – és mérsékelt éghajlata kedvez a szőlőtermesztésnek az egész területén. Ehhez hozzájárul az Atlanti-óceán felől érkező szelek hűsítő hatása a szőlőültetvényekre. Aprólékos munka történik minden parcellán, ahol a kiváló környezeti tényezők lehetővé teszik, hogy a szőlőtőkék a napfénynek való maximális kitettség mellett fejlődjenek, gazdag, kifejező gyümölcsöket biztosítva.
Fogyasztás: Vadhúsokból készült ételeknek igazán jó párja ez a Tannat. A leghagyományosabb kombináció a lassan főtt báránycomb zsályával, mentával, fokhagymával és olívaolajjal ízesítve. Kéksajttal is kiválóan párosítható. és pirított dióval. Fogyasszuk szobahőmérsékleten. A palackot nyítás után érdemes pár órát szellőztetni.
Fajta összetétel | 100% Tannat |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2022 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Uruguay |
Régió | Maldonado |
Vivino pontszám | 4,1 pont |
James Suckling | 92 pont |
Wine Enthusiast | 90 pont |