Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: Hagyományos eljárás alapján érlelik: a héj pár napig a muston tartva hűtött körülmények között, a szín és ízvilág mélyítése és a gyümölcsös jegyek kinyerése végett, majd 18 hónap barrique hordós érlelés következett.
Származás: A borhoz a szőlőt hagyományos Puglia-i alberello, azaz bokorművelésű idősebb tőkékről kézzel szedték és válogatták. A szüret augusztusban volt, a fajta korai érése miatt.
Fogyasztás: Párosítása tökéletes pecorino vagy parmigiano sajtokkal, vagy ezekkel gazdagon ízesített bazsalikomos-paradicsomos tésztával illetve vörös húsokkal, pl. borjúbordával.
Fajta összetétel | 100% Primitivo |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Olaszország |
Régió | Puglia |