Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt a legmodernebb gépekkel szüretelték, a bogyózás a szőlőben történt, így csak a szőlőszemek kerültek a pincészetbe, ahol közvetlenül a tartályokba kerültek hideg macerációra. Ezután kezdődött az alkoholos erjedés, amelynek során az erjedési folyamat végéig naponta háromszor történt átpumpálás. Ezt követően a bor egy rövid ideig macerálódott a törkölyökkel, amit folyamatos kóstolással ellenőriztek. Végül a lefejtés után a 10 napos malolaktikus erjedés következett, majd a bor a tartályokban maradt a palackozásig 6 hónapon keresztül.
Származás: A Finca el Oasis szőlőültetvények különböző, 2006-os ültetésű parcelláiról származó szőlőből készült, amelyek 1100 és 1150 méteres tengerszint feletti magasságban találhatók. A birtokok talaja sekély, köves, kiváló vízáteresztő képességű és alacsony szervesanyag-tartalmú. Kiegyensúlyozott, kétoldali kordonrácsos rendszerben tájolt, alacsony terméshozamú szőlőtőkék. Hatékony csepegtető öntözésvezérlés és megfelelő lombkoronagazdálkodás a megfelelő érettség elérése érdekében.
Fogyasztás: Remekül párosítható grillezett steakekhez, lehetőleg Argentínából, hogy a származási régiójával párosítható legyen. Nagyon jól illik hústálakhoz - például terrine-ekhez - és kiváló kék sajtokhoz is.
Fajta összetétel | 100% Malbec |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2021 |
Alkoholfoktartalom | 13% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 3.7 pont |
James Suckling | 90 pont |