Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt kézzel szüretelték és 400 kg-os tartályokban szállították. A fürtöket válogatták és bogyózták. A mennyiség 73%-át 225 literes használt tölgyfahordókban, a fennmaradó 27%-ot pedig kis rozsdamentes acéltartályokban mikrovinifikálták. Az erjedés előtt 10-12 °C-os hideg macerációt végeztek, majd az erjesztés 28-30 °C-on történt válogatott élesztővel. Az erjedést követő maceráció után a bort lefejtették és francia tölgyfahordókba töltötték, ahol malolaktikus erjedés zajlott. A teljes macerációs idő körülbelül 16-20 nap volt, amit a 16 hónapos tölgyfahordós érlelés zárt le.
Származás: A szőlő a Finca La Pampa nevű szőlőültetvényünkről származik, amely 1.300 méteres magasságban található az Uco-völgyben, a San Pablo földrajzi területen. Ezt a szőlőültetvényt 1997-ben ültettük be oltatlan alanyokra ültetett, tömegesen szelektált tőkékkel. A szőlőt függőleges hajtásállású rácsokon nevelik, az Andok hegységből származó tiszta olvadékvízzel csepegtetve öntözik. A talaj homokos, kalcium-karbonátos kövekkel borított. Fenntartható gazdálkodás jellemzi a birtokot..
Fogyasztás: Ideális ételpárosítás egy grillezett bélszínhez chimichurri mártással, marhaszegyhez füstös barbecue mázzal vagy fűszeres marhahúsos chilivel.
Fajta összetétel | 100% Malbec |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | Argentína |
Régió | Mendoza |
Vivino pontszám | 4.5 pont |
Tim Atkin | 92 pont |
Wine Enthusiast | 94 pont |