Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A kézzel szüretelt szőlőt a 80 hektoliteres betontartályokban történő erjesztés előtt öt napig macerálták, egy héten át 26-28 ºC-on, napi kétszeri átpumpálással. Ezt követően a bor 12-18 hónapig 25 hektoliteres francia tölgyfahordókban érlelődött seprőn, ami még komplexebbé tette a bort. A tölgyfahordót nem pörkölték és negyedszerre használták.A pincészet borásza Alberto Antonini nagyon óvatos a tölgy használatával. Más projektjeihez hasonlóan világszerte, a barrique-októl a betonerjesztők és a nagy, pirítatlan tölgyek javára lépett. Ezt azért teszi, hogy az egyes szőlőfajtákról és helyekről tiszta kifejezéseket adjon, valamint elkerülje borai karakterének elfedését.
Származás: A Bodega Garzón egy családi tulajdonban lévő borászat Maldonadóban, az Atlanti-óceán partján, Uruguay déli részén. Elhelyezkedése – Argentínával, Chilével, Dél-Afrikával, Ausztráliával és Új-Zélanddal azonos szélességi fokon – és mérsékelt éghajlata kedvez a szőlőtermesztésnek az egész területén. Az ültetvények termőtalajának alapját lebomlott, töredezett gránit alkotja, amely kiváló vízelvezetéssel és ásványossággal rendelkezik. Ideális ahhoz, hogy komplexitást, energiát és élénkséget biztosítson ennek az ikonikus uruguay-i bornak. Ehhez hozzájárul az Atlanti-óceán felől érkező szelek hűsítő hatása a szőlőültetvényekre. Aprólékos munka történik minden parcellán, hogy a szőlő eredetük hű kifejezővé váljon.
Fogyasztás: Legszebb arcát 14-16 fokon mutatja. Tökéletesen illik grillezett baromfihoz, valamint hagyományos vadhúsokhoz. A Bouillabaisse leves vagy a paradicsomos tonhal mellett érdekes kontrasztot alkot.
Fajta összetétel | 100% Petit Verdot |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2018 |
Alkoholfoktartalom | 14% |
Ország | Uruguay |
Régió | Maldonado |
Vivino pontszám | 4.2 pont |
James Suckling | 92 pont |