Leírás és Paraméterek
Feldolgozás: A szőlőt Pugliában kézzel szüretelik szeptember végén, amikor a bogyók már enyhén túlérett fázisban vannak. Ennek oka egy mélyvörös színű, alkoholban gazdag, érett és édes tanninok, cseresznyelikőr jegyekkel rendelkező bor készítésének engedélyezése. A borkészítés fa és rozsdamentes acél fermentorokban történik. Az erjedés után a bor 6 hónapig érlelődik francia-amerikai tölgyből készült barrique-ban, hosszan pirítva, hogy a fehér- és étcsokoládé jegyeit felszabadítsa a bor. Csak enyhe szűrés palackozás előtt. 3-4 évig tárolható.
Származás: A Mare Magnum borászat termőterülete Pugliában mediterrán éghajlattal büszkélkedhet, amelyet forró, száraz nyarak és enyhe telek jellemeznek. A régió meszes és agyagban gazdag talaja kiváló vízelvezetést és tápanyagmegőrzést biztosít, ami ideális az olyan robusztus és ízgazdag szőlőfajták termesztéséhez, mint a Primitivo.
Fogyasztás: Leginkább grillezett húsokhoz, vadhúsokhoz és sajtokhoz illik. Legjobb 18°C-on tálalni.
Fajta összetétel | 100% Primitivo |
Típus | Vörösbor |
Évjárat | 2022 |
Alkoholfoktartalom | 14.5% |
Ország | Olaszország |
Régió | Puglia |
Vivino pontszám | 4.2 pont |